Dimecres, 27 Octubre 2010 01:00

27/10/10 Els voltors tornen a La Trapa

Dimecres, 27 d’octubre de 2010

Els voltors tornen a La Trapa


La posada en marxa d’una menjadora per alimentar aus rapinyaires a la finca de La Trapa ha permès que els darrers mesos sigui freqüent observar voltors a la finca i a tota la zona sud de la Serra de Tramuntana. Aquest punt fix d’alimentació s’ha instal·lat gràcies al finançament de VOLCAM (voluntariat ambiental de la CAM, Caja Mediterráneo) i té com a motivació principal ampliar les zones de campeig d’aus carronyaires, principalment la milana (Milvus milvus) i les dues espècies de voltors que hi ha ara a Mallorca, el voltor negre (Aegypius monachus) i el voltor lleonat (Gyps fulvus).

La situació de perill de la milana, així com la recuperació de la població de voltor negre que s’ha produït durant els darrers anys a Mallorca, juntament amb la sorprenent arribada de voltors lleonats a Mallorca fa ara dos anys, ens va moure a crear una zona d’alimentació a la finca de La Trapa, al sud de la Serra de Tramuntana, fora de les habituals zones d’alimentació que es troben al nord de la serra, per la qual cosa hem contat amb l’ajuda de VOLCAM i un bon nombre de voluntaris que han participat en el projecte.

D’aquesta manera aconseguim que tant les milanes com els voltors visitin habitualment la zona augmentant la seva zona de campeig i possibilitant, per tant, una futura ampliació de les seves zones de cria.

La presència d’aquestes aus espectaculars suposa, a més, un actiu paisatgístic de primer ordre pels nombrosos excursionistes d’arreu del mon que ens visiten.

Llegir 2003 vegades Darrera modificació el Dimarts, 26 Juny 2012 18:36

uneixtealgob