Dimarts, 06 Març 2018 12:11

Exigim la clausura dels golfs que no reguen amb aigua depurada i demanam la intervenció de la fiscalia

Imatge del golf de Son Gual Imatge del golf de Son Gual Son-gual.com

Aquests dies està sent notícia, la localització i denúncia per part dels agents de medi ambient de fins a 10 pous il·legals d’aigua potable que són utilitzats per mitja dotzena de camps de golf.

 

 

Concretament avui, en una entrevista a un ex alt càrrec del Govern, es publica la deixadesa en aquest sentit per part de l’anterior Conseller de Medi Ambient i actual president del PP, Gabriel Company. Company no només no va instruir cap expedient malgrat les evidències i els informes tècnics que alertaven sobre la situació – especialment a Son Gual – sinó que també, a través de la Llei Company (Llei 7/2012, de 13 de juny de mesures urgents per a l’ordenació urbanística sostenible), va desregular la perforació de més pous - de mitjana ja s'obrien uns 500 a l'any - i va derogar l'article 8 de la llei 4/2008 on deia clarament que l’aigua per regar els camps de golf havia de procedir d’aigua depurada.perquè ho poguessin fer legalment (veure: https://www.gobmallorca.com/que-feim/laigua/11-06-2013-el-gob-denuncia-que-company-compromet-el-futur-de-l-aigua-per-satisfer-interessos-privats).

El GOB fa anys que denuncia i reclama la clausura dels camps de golf dels que es tenia evidències que regaven amb aigua de pous malgrat l’obligació d’haver-ho de fer amb aigua depurada (vegeu comunicats emesos l’any 2000 i 2005 sobre aquesta qüestió:

http://www.gobmallorca.com/comuni/com2000/000810.htm

http://www.gobmallorca.com/comuni/com2005/050725.htm

La nostra entitat ha reclamat en reiterades ocasions a la Conselleria de Medi ambient la clausura d’aquells camp de golf que no reguen amb aigua depurada i alhora que els pous que usen aquests camps se destinin a altres usos prioritaris, entre ells el consum humà, tal com estableix tant la Llei d’aigües.

Recordem que un camp de golf de dimensions mitjanes (18 forats) utilitza en l'estiu entre 1.500 i 2.000 m3 d'aigua al dia, l'equivalent al consum d'una població de 8.000 habitants.

Vist la reincidència del tema i la manca de mesures contundents per part de les administracions d’acabar amb aquestes il·legalitats, el GOB reclama que la fiscalia actuï directament i investigui els motius de la inacció per part de les administracions per solventar un tema tan evident i que té unes conseqüències tan greus sobre la situació dels recursos hídrics.

Llegir 1254 vegades Darrera modificació el Dimecres, 07 Març 2018 10:22

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.