Dimarts, 07 Juny 2016 11:41

El GOB presenta un recurs davant el Ministeri contra l'autorització dels serveis de temporada a les platges de santa Margalida.

El GOB presenta un recurs davant el Ministeri contra l'autorització dels serveis de temporada a les platges de santa Margalida. Son Bauló 2016

Demana la nul·litat de l'autorització dels serveis de temporada a Son Bauló, Can Picafort i Son Serra.

El GOB va presentar ahir un recurs d'alçada davant la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i de la Mar del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

El recurs demana la nul·litat de l'autorització per a l'ocupació de béns de domini públic marítim terrestre per a l'explotació dels serveis temporada en el litoral del terme municipal de Santa Margalida pels anys 2016, 2017, 2018 i 2019 per incompliment greu de la Llei de Costes i el seu Reglament.

Així mateix,com a part interessada i exercint l'acció pública ha presentat al·legacions davant la Demarcació de Costes de les Illes Balears, dins el termini establert després de l'autorització.

Els motius que fonamenten el recurs són:

  • La sol·licitud de l'ajuntament fou presentada for a de termini i segons l'article 113,8 a) del Reglament General de Costes quan l'ajuntament ha incomplert el termini, si el Servei Perifèric de Costes vol autoritzar serveis de temporada a les platges s'hauria de procedir a convocar un concurs al qual l'ajuntament podria presentar-se en igualtat de condicions amb altres concursants. Aquest fet ja va ser al·legat en les al·legacions presentades pel GOB a Demarcació de Costes l'1 d'abril de 2016.
  • Aquest ja hauria estat motiu suficient perquè Costes declarés nul·la la sol·licitud i en canvi, la va ser servir per modificar una altra resolució de la Demarcació de data 24.04.2015 per adaptar-la al vigent reglament de costes «por adición de 15 mesas y 45 sillas en cada uno de los lugares» i a les noves tarifes proposades per l'ajuntament de Santa Margalida en el seu escrit de sol·licitud de noves instal·lacions, que només podria justificar-se en cas de «força major» tipus «regressió no prevista de la costa, moviments sísmics, etc...» que no s'ha produït.

Per tot això, demanam al ministeri que declari nul·la l'autorització concedida per Demarcació de Costes.
 

Llegir 1995 vegades Darrera modificació el Dimarts, 07 Juny 2016 11:44

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.