Divendres, 15 abril 2011 01:00

15/04/2011 El GOB indignat per la frivolitat del Consell de Mallorca en les "negociacions" de la Via Connectora

15/04/2011 El GOB indignat per la frivolitat del Consell de Mallorca en les "negociacions" de la Via Connectora
Després de setmanes de no arribar enlloc, i després d'amenaces per part dels veïns de fer més dures les mobilitzacions, el Consell presenta en 24h una proposta totalment diferent en el tram més conflictiu però la resta, continua igual.

 


Dijous, 15 d'abril de 2010

CONDEMNATS A LA VIA CONNECTORA, TAL COM FÓREM CONDEMNATS A SON ESPASES

El GOB indignat per la frivolitat del Consell de Mallorca en les "negociacions" de la Via Connectora
Després de setmanes de no arribar enlloc, i després d'amenaces per part dels veïns de fer més dures les mobilitzacions, el Consell presenta en 24h una proposta totalment diferent en el tram més conflictiu però la resta, continua igual.

Objectiu: callar veus en contra i tirar endavant el projecte.
Justificació des del punt de vista de mobilitat: cap ni una.
Descrèdit: absolut


El procediment per tirar endavant la Via Connectora, costi el que costi, impulsat amb determinació per part del PSOE, ha arribat a un extrem de perversió insospitat.

Ara resulta, que en 24h i per evitar mobilitzacions, els responsables polítics del Consell són capaços de treure's de la màniga una solució que deixa contents una part dels veïns. On són tots els arguments tècnics que posaven fins ara damunt de la taula i que impossibilitaven revisar en profunditat el projecte que han estat defensats des del Consell des de fa més de dos mesos?

Ja tenim declaracions d'una part dels integrants de la Plataforma Via Connectora així no, fent declaracions de que estan contents i sobretot, ja tenim el titular que volia el Conseller de que s'ha arribat a un acord.

Això però deixa pel camí les reivindicacions fetes per tots els integrants de la Plataforma Via Connectora i sobretot pel GOB que qüestionaven la infrastructura en la seva totalitat i ens condemna, sota un aparent i manipulat acord, a tenir una nova autopista fent la circumval·lació de Palma.

Tot això demostra la frivolitat, la manca de coherència i sobretot la manca de justificació amb que s'ha plantejat aquesta infrastructura per Palma. L'objectiu ha deixat de ser resoldre la problemàtica dels accessos a Palma per convertir-se en resoldre el conflicte que ha generat aquest despropòsit d'infrastructura.

Recordem que el projecte de Via Connectora és sens dubte el projecte més impactant d'aquesta legislatura. Malgrat el que s'ha anunciant, la seva construccuó seguirà implicarant la destrossa definitiva de l'entorn més rural de Palma, sense representar una vertadera solució a la problemàtica dels accessos a Palma.

Un projecte marcat per la manca de rigorositat i per tot un seguit de despropòstis en la seva tramitació i negociació, de la que el GOB ja es va desmarcar fa temps i que implica:

  1. 157 milions d’euros d'inversió, un cost econòmic exagerat
  2. Cada km d'aquesta autopista costarà 10,46 milions d'euros. El cost és 10 vegades més gran que una carretera i el consum de territori 5 vegades major.
  3. 15 km de longitud per 24 metres d'amplada de la calçada, més les vies de servei.
  4. 253Ha més sepultades per l'asfalt
  5. 14 ponts i 30 enllaços no prevists en el Pla Director Sectorial de Carreteres. (ara en podem llevar un de pont)
  6. 142.286 vehicles diaris i amb una punta de 4.884 vehicles/hora a 100 km/hora
  7. Més de 150 finques rurals de l'entorn de Palma destruïdes
  8. Una aposta decidida pel transport privat en detriment del transport públic

PRIMER VA SER L'HOSPITAL DE SON ESPASES I ARA ÉS LA VIA CONNECTORA. DEL DISCURS A LA REALITAT DE L'ACCIÓ.

En definitiva el Consell ha seguit apostant per un model de transport que no resol els problemes reals dels ciutadans. Qualsevol observador pot apreciar que les infrastructures cares i desproporcionades, com la Via Connectora, no fan més que fomentar l´ús del cotxe privat i el caos circulatori.

No ens cansarem de dir-ho. El projecte de via connectora no es pot "retocar", maquillar ni "minimitzar" per tal d'evitar la contestació social. El paper del PSOE del Consell ha estat i és realment lamentable tant alhora de plantejar la infrastructura, com en la seva presentació i tramitació, un exemple que ens fa sentir enganats com a ciutadans que veim com el discurs va per una banda i l'acció per l'altra i que ens recorda massa com va acabar l'hospital de Son Espases.

La Via Connectora és cada cop més, un projecte ple de despropòsits i irregularitats que S'HA DE RETIRAR. Tot això, des del principi, no ha estat més que una farsa política del PSOE.

 

Llegir 1157 vegades Darrera modificació el Dilluns, 13 Juliol 2015 18:32

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.