Dijous, 30 Desembre 2010 00:00

30/12/10 El GOB considera el tramvia un projecte irrenunciable.

Adverteix de la necessitat de treballar a fons la compatibilitat amb altres mitjans i assenyala com a punt conflictiu la confluència d'incerteses pels diversos projectes que afecten l'accés al Molinar. El GOB no ha rebut resposta a les al·legacions presentades el mes d'agost 2011.

Dijous, 30 de desembre de 2010

Al·legacions del GOB al projecte de tramvia


El GOB considera el tramvia un projecte irrenunciable.

Adverteix de la necessitat de treballar a fons la compatibilitat amb altres mitjans i assenyala com a punt conflictiu la confluència d'incerteses pels diversos projectes que afecten l'accés al Molinar.

El GOB ha presentat avui  les seves al·legacions a l'Estudi Informatiu del projecte de tramvia de Palma, previ a la redacció  del projecte constructiu que definirà els detalls definitius relatius  a la construcció i integració d'aquest nou mitjà de transport a Ciutat.

UN PROJECTE IRRENUNCIABLE

El GOB considera que el projecte de tramvia és clau per determinar un nou model de mobilitat a la ciutat de Palma. El tram comprès en aquesta primera fase està a més, sobradament justificat pel volum de potencials usuaris d'aquest mitjà que, des del punt de vista de mobilitat, esdevé l'alternativa òptima per donar resposta a les necessitats actuals de transport públic d'enllaç entre la zona de Can Pastilla, El Molinar i el centre de la Ciutat.


Tanmateix des del GOB ha apuntat una sèrie de qüestions que caldrà tenir en compte:


COMPATIBILITAT AMB ALTRES MITJANS

Consideram imprescindible que alhora de plantejar alternatives de traçat es tenguin en compte la compatibilitat d'aquestes amb els distints mitjans de transport que conviuran en un mateix tram: tramvia, busos, taxis, cotxes, bicicletes, vianants... tant des del punt de vista de circulació del trànsit, de redireccionaments de circulació, redistribució del trànsit, en definitiva, rutes alternatives si escau derivades de les desviacions de trànsit i ocupació d'espai. En alguns trams com les Avingudes o el Molinar i Coll de'n Rebassa, això potser especialment determinant alhora d'escollir l'alternativa definitiva de traçat.


ACCÉS AL MOLINAR

Aquest punt és un punt conflictiu que s'està debatent a hores d'ara en la tramitació del projecte urbanístic de Son Bordoi. Un dels principals problemes de la urbanització projectada és precisament, el fet de no tenir els accessos resolts. A hores d'ara, encara no s'ha donat una solució a aquesta necessitat vital per a la viabilitat del projecte urbanístic i ben segur que sigui quina sigui i atenent l'objectiu de convertir l'entrada a Palma des de l'aeroport (Av. Gabriel Roca) en un bulevard, tendrà implicacions significatives sobre la proposta finalment adoptada per al tramvia, especialment si s'opta per l'alternativa 2.2. que preveu crear una nova infrastructura que ha de passar per sobre de l'autovia de Llevant.


En aquest sentit, tant la tramitació de les NNSS i complementàries de Son Bordoi, com la modificació del PGOU de Palma, com la projecció de traçat del tramvia són aspectes que s'han de tenir mútuament en compte per avaluar els impactes sinèrgics que es poden generar i fer una planificació integral de la mobilitat en aquest problemàtic indret.


En aquest sentit, cal esmentar el fet indispensable d'integrar la nova infrastructura tramviaria sense malmetre les darreres àrees rurals ben conservades de Palma, ja sigui per la necessitat de projectar-hi noves infrastructures per a desviar el trànsit de l'espai ocupat pel tramvia (com és el cas del pas del tramvia pel C/Capità Ramonell Boix) com pels efectes de la saturació de determinants indrets propers.

Llegir 1117 vegades Darrera modificació el Divendres, 15 Juny 2012 09:57

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.