Territori i urbanisme

05/01/2011 El GOB preocupat en que la “problemàtica” dels aparcaments a Son Espases acabi amb més asfalt als voltants de la Real.

05/01/2011 El GOB preocupat en que la “problemàtica” dels aparcaments a Son Espases acabi amb més asfalt als voltants de la Real.

 


Dimecres, 5 de gener de 2010

El GOB preocupat en que la “problemàtica” dels aparcaments a Son Espases acabi amb més asfalt als voltants de la Real.


PER LA PROTECCIÓ DE L’ENTORN JA MALMÈS DE LA REAL

Des del GOB consideram inadmissible que es plantegi la possibilitat d’expropiar terrenys colindants a l’hospital per a escampar-hi asfalt i per a més cotxes.



L’entorn de la Real es suposa que està sota l’ampar d’una protecció especial que el Govern va impulsar  per tal d’intentar compensar allò incompensable: els efectes de la construcció de Son Espases al seu costat, malmetent l’entorn. El mes de setembre, el Govern va aprovar un projecte de llei amb el qual es quintuplicava la protecció dels voltants del monestir, afectats de manera brutal des que es va començar a construir l’hospital de Son Espases.



Consumir més territori per seguir privilegiant els qui usen el cotxe privat, i més, en aquest malmès i sensible entorn, és senzillament inacceptable.



A FAVOR DE LES MESURES DISSUASSÒRIES D’UTILITZACIÓ DEL VEHICLE PRIVAT I L’IMPLANTACIÓ D’ALTERNATIVES DE TRANSPORT PÚBLIC.

Cal donar una passa endavant com a societat i aprendre a fer efectius en nosaltres mateixos els canvis en la mobilitat que han de repercutir en tota la societat, tant des del punts de vista, ambiental, econòmic i social.



El GOB es manifesta clarament a favor de les mesures que esdevinguin dissuassòries de la utilització del vehicle privat, sense entrar a debatre la conveniència o no de la privatització de determinats serveis lligats a la gestió i funcionament d’un hospital públic, i per tant el model de gestió econòmica adoptat pel govern amb el que no estem plenament d’acord.



La implantació d’aparcaments dissuassoris, la potenciació de línies de transport públic que arribin a l’hospital, la connexió tarifària i horària amb altres mitjans complementaris que permetin una connexió efectiva, àgil i econòmica, en cas que sigui necessari, són mesures que cal seguir impulsant per canviar la realitat dels nostres patrons de mobilitat que s’han demostrat insostenibles, tant des de les vessants econòmica, ambiental, de consum de territori i de justícia social.

Tags: la real, mobilitat, palma, son espases

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents