Dilluns, 16 Novembre 2009 00:00

16/11/09 Aquest diumenge el Grup Juvenil del GOB organitzà la primera Gimcana en tren de Mallorca.

16 de novembre de 2009

Aquest diumenge el Grup Juvenil del GOB organitzà la primera Gimcana en tren de Mallorca.


Es tracta d’una activitat que contà amb la participació de 50 juvenils i 10 educadors, que mai abans cap altra col·lectiu havia realitzat a la nostra illa, i que tingué com a finalitats conèixer la problemàtica relacionada amb la mobilitat, divulgar els beneficis d’anar en tren i també valorar el servei que es dóna i l’estat de les infrastructures ferroviàries, especialment de les estacions i del seu entorn, així com reflexionar sobre la necessitat de reduir l’ús del transport privat i de destinar major inversió al transport públic, i afavorir que els joves es converteixin en usuaris habituals del tren.

La Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori col·laborà amb l’activtiat proporcionant targetes intermodals a tots els membres del grup, per tal de desenvolupar les proves a les diferents estacions.

La gimcana començà a les 10h a l’estació intermodal de Palma. A les 10:34h els juvenils repartits en 4 grups agafaren el tren d’Inca. Posteriorment els juvenils realitzaren proves a les estacions de Marratxí, Santa Maria, Binissalem i Lloseta. A més durant l’anada en tren tots els grups hagueren de respondre preguntes relacionades amb aspectes de seguretat, comoditat, puntualitat, normes de comportament, nombre de places per vagó, especialment, de places reservades per a persones amb mobilitat reduïda, bicicletes, així com també es fixaren en les activitats que realitzaven els usuaris i en les seves edats. 

La gimcana finalitzà a Inca amb una prova comuna per valorar els beneficis per a la població inquera de viure a un poble on hi ha una estació d’enllaç. A les 13h tots els grups posaren en comú les conclusions de la investigació sobre el tren, amb la presència el Director General de Mobilitat, Antoni Verger, i d’Antoni Sorà, Director-Gerent de la Fundació Sa Nostra, entitat patrocinadora del grup.

Posteriorment el Grup es desplaçà fins a la seu del GOB on redactà un petit informe de conclusions i es recolliren també propostes per a millorar el servei ferroviari que es faran arribar a la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori.

Llegir 1190 vegades Darrera modificació el Dilluns, 25 Juny 2012 12:01

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.