Diumenge, 11 Octubre 2009 01:00

11/10/09 El GOB considera una vergonya que PSOE i BLOC cedeixin als capricis urbanistics d'UM

Diumenge, 11 d'octubre de 2009

Son Baco: places hoteleres a canvi d'un camp de golf il·legal.
“Salvem Mallorca, encara!”

El GOB CONSIDERA UNA VERGONYA QUE PSOE I BLOC CEDEIXIN ALS CAPRICIS URBANÍSTICS D'UM PER MANTENIR EL PACTE EN EL CONSELL.


Urbanisme a la carta, creixement desmesurat, especulació... quina diferència hi ha Sr Antich? Seguim exactament igual i el més greu és el descrèdit que representa l'incompliment dels acords del pacte vers el territori.

El Golf de Son Baco és il·legal, el decret Nadal l'unica porta per fer-lo possible i com a contrapartida, per retirar l'esmena, i ara, com a condició per a refer el pacte al Consell, es negocia "compensar" amb 3.500 places turístiques a Sa Ràpita, és a dir, donam llum verda per via parlamentària, a unes Àrees de Reconversió Territorial que la modificació del Pla Territorial de Mallorca hauria d'haver eliminat, així com estava compromès a l'acord de governabilitat del Consell de Mallorca. Sr. Antich, això és un desgavell!

Les ART han estat considerades probatòries de delictes penals per part de la Fiscalia Anticorrupció de les Illes Balears, que les definí com a "antijuridiques, arbitràries i que responien al benefici de particulars sense gaire utilitat pública i social". Així és exactament la política territorial i urbanística d'aquest pacte, marcada pels capricis d'UM.


SALVEM MALLORCA, ENCARA!  VERGONYÓS!
Fa una setmana el GOB demanava al PSOE i al Bloc que, en la renegociació amb UM,  no cedissen als compromisos amb la ciutadania en les polítiques territorials i urbanístiques.

Era massa evident que els motius “confessables” d'UM per rompre el pacte al Consell de Mallorca, no teníen entitat per justificar la decisió. Sabíem que darrera la ruptura del pacte al Consell s'amagava la pèrdua de poder lligada a la presa de decisions en matèria territorial i urbanística. Està en boca de tothom que UM defensa interessos corporatius que amenacen el territori amb projectes urbanístics concrets que s'evidencien en el Pla Territorial de Mallorca o la concesisió de les declaracions d'interès general al sòl rústic per fer camps de golf, xalets, equipaments, etc.

És indignant pels ciutadans haver de veure com les polítiques d'esquerra es fonen davant el xantatge polític d'UM. És indignant haver de veure les escenificacions ridícules dels nostres polítics volent fer creure als ciutadans, allò que no és. És indignant haver d'acceptar que temes tan importants com el territori i l'urbanisme, marcat en massa ocasions per la corrupció i els interessos de partits i particulars, segueixin a mercè d'aquests mateixos interessos.

Pla Territorial de Mallorca, Pla Director Sectorial de Carreteres, Son Oms, Can Domenge, Son Baco, Son Bosc,... massa exemples, massa evidents del que vertaderament marca les directrius urbanístiques i territorials a Mallorca, encara ara.

SALVEM MALLORCA, ENCARA!

Llegir 785 vegades Darrera modificació el Dilluns, 13 Juliol 2015 19:13

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.