Divendres, 01 abril 2016 12:23

SOS Son Serra i GOB tornen a fer una recollida massiva d'al·legacions contra el segon projecte de xibius a Son Serra.

La Plataforma SOS Son Serra ha tornat a recollir més de 1.125 al·legacions personals contra el segon projecte d'instal·lacions temporals de quiosc bar i gandules a la platja de son Serra.

Després de retirar el primer per deficiències greus en les propostes, l'Ajuntament tornà a presentar un projecte que segueix afectant l’àrea protegida per Xarxa Natura 2000 - el LIC (Lloc d’Interès Comunitari) de na Borges i segueix representant un prejudici greu per aquest espai privilegiat.

Les intencions de l’Ajuntament de Santa Margalida d’instal·lar xibius i altres “serveis” a les platges de Son Serra ha generat una rotunda oposició social que ja va quedar palesa a la cadena humana del passat diumenge 10 de gener, a la qual més de 5.000 persones hi varen participar per reclamar que la platja de Son Serra continués verge tal i com està. Per altra banda, ja es varen recollir més de 1.700 al·legacions contra la primera proposta i més de 5.000 signatures contràries varen també ser presentades a l'Ajuntament. Tot i això, l'Ajuntament va insistir amb un segon projecte contra el qual hi tornà a haver una concentració multitudinària el passat dilluns 29 de març i avui presentam altre cop més de 1.125 al·legacions juntament amb les al·legacions del GOB i de l'Associació de Veins de Son Serra.

Insistim en que la preservació d’un entorn excepcional i únic ha de prevaldre per damunt de qualsevol argument purament econòmic que preveu treure un rendiment a l’explotació de les platges de Son Serra. De fet, el projecte de l'Ajuntament, té un informe negatiu del la comissió de Xarxa Natura 2000 de la Conselleria de Medi Ambient que ha informat sobre el projecte en la fase de consultes prèvies a les administracions afectades.

Per tot això seguim insistint i sol·licitam amb aquesta nova presentació d'al·legacions a Demarcació de Costes que rebutgi la instal·lació de serveis temporals de quioscs i gandules a les platges de Son Serra atenent els informes contraris a la conservació futura d’aquest espai privilegiat i per l’unànime rebuig social que ha generat.

 

Llegir 942 vegades

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.