Territori i urbanisme

01.02.2014. Prop de mig miler de persones es concentren per demanar la paralització de les obres de ses Fontanelles

Plataforma Salvem ses Fontanelles.

Dia Mundial de les zones humides

 

 

01.02.2014. Prop de mig miler de persones es concentren per demanar la paralització de les obres de ses Fontanelles

Dia Mundial de les zones humides

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Avui, un dia abans de la celebració del dia mundial de les zones humides, unes 400 persones s’han concentrat a les immediacions de la darrera zona humida de Palma, ses Fontanelles per demanar la seva protecció.

Per això la prioritat de la plataforma i de la concentració d’avui és que s’aturin les obres que fa unes tres setmanes que s’iniciaren per construir un nou centre comercial. Les obres recentment han estat denunciades a fiscalia davant la possibilitat que s’hagin pogut incomplit algunes normatives.

Si bé, després de l’èxit de la concentració d’avui, la plataforma continuarà treballant per aturar aquestes obres i conseguir finalment la protección d’aquest valuós espai natural.

A continuació vos adjuntam el manifest llegit a la concentració:

MANIFEST CONCENTRACIÓ “SALVEM SES FONTANELLES” 1-2-2014

Una vegada més, ens trobam davant ses Fontanelles per cridar en la seva defensa. Davant l’amenaça dels qui avantposen les seves butxaques al patrimoni de tots, ens alçam amb la dignitat d’un poble que no es ressigna a veure la seva terra arrassada pels interessos especulatius.

Ja fa anys que la plataforma Salvem Ses Fontanelles ens interposam entre la darrera zona humida de Palma i la seva destrucció. Han estat anys de feina constant: de conscienciació, de difusió i d’accó. Anys de rodes de premsa, concerts, pancartes i mobilitzacions. La situació ha arribat a un punt límit, i les obres han començat al servei de promotors i constructors, amb el permís dels seus millors aliats: els polítics del Partit Popular. Demà, dia mundial per la protecció de les zones humides, els poderosos tornen a demostrar com, per damunt de tot, sempre hi haurà els seus beneficis i interessos econòmics. El govern “celebra” aquest dia de forma hipòcrita amb activitats a altres zones humides mentre dona cobertura a la destrucció de ses Fontanelles. Nosaltres el celebram de la millor menra que sabem: lluitant per la protecció de cada gota d’aigua i cada pam de terra.

El cert és que vivim en una illa on, quan uns veim espais naturals, altres veuen oportunitats per invertir, on quan uns veim patrimoni, ells veuen negoci. Però el poble de Mallorca no ens resignam a veure com destrueixen la nostra terra a base de ciment. Per això avui ens tornam a plantar davant Ses Fontanelles. Cada agressió, cada projecte especulatiu contra qualsevol punt de la nostra terra s’ha de convertir en un clam. Reactivem la nostra força com a poble, perquè la tenim i així ho hem demostrat en altres ocasions!

Qui estima Mallorca no la destrueix!

Salvem ses Fontanelles!

 

Aquí podeu veure la crònica de la concentració en un vídeo llançat per la Plataforma: http://youtu.be/HOpjyz58aBI

 

 

Tags: Dia mundial de les zones humides, ses fontanelles

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents